Glutén és cukormentes (hagyományos lisztektől mentes) áfonyás sajttorta

Egy nagyon finom desszert, ami szerintem elronthatalan, mert nem kell szenvedni a piskótával sem :) Glutén és cukormentes, de nem kalóriaszegény, ezért csak óvatosan ; )

Mi nagyon szeretjük a sajtortákat, de mivel nyár van most a gyümölcsösöket részesítjük előnyben :) Isteni finom, szénhidrát nem sok van benne, de kalória igen, úgyhogy csak óvatosan!  :)

Én egy 23-cm-es lekapcsolható tortaformába készítettem :)

Sütialap:

Krém:

Tetejére:

Elkészítés:

 A tojást, amogyoróolajat és az édesítőt simára keverjük (én robotgépet használok) Külön tálkában keverjük össze a darált mandulát, a mandula lisztet, a sütőport, és a fahéjat. A lisztkeveréket borítsuk bele a tojásos alapba és  keverjük simára. Egy morzsalékos, kekszes alapot kapunk, ez lesz a tortánk alapja. Egy kapcsos tortaformát oldalt és alul is béleljünk ki sütőpapírral, majd nyomkodd bele a torta alapjának tésztáját úgy, hogy körben legyen egy kicsi pereme is. A tortatörzshöz válasszuk ketté a tojásokat, a fehérjéből verjünk kemény habot. A tojások sárgájához adjuk hozzá a sajtkrémet, az édesítőt, a citrom levét és reszelt héját, illetve a vaníliaőrleményt. Egy sima masszát kell kapnunk. Ebbe forgassuk bele óvatosan a tojáshabot  ezt már nem géppel, kézzel csináljuk), majd az így kapott krémet simítsuk rá a tortaalapra. Előmelegített sütében 2 órát sült 160 fokon. A második órában egy tál forró vizet tettem a sütő aljába. Amikor kikűlt megkentem a lekvárra, majd rátettem az áfonyát. Lehetőség szerint 1 éjszakát pihentessük hűtőben.

Tápanyagtartalom az egész tortára vetítve: