Padlizsánsaláta (glutén, cukormentes)

Imádom a padlizsánt a joghurtot is. Együtt a kettő mennyei :) Így elkk&eac

Imádom a padlizsánt a joghurtot is. Együtt a kettő mennyei :) Így elkkészítettem a török éttermekben is kapható padlizsánsalátát. Remek gyros mellé vagy bármilyen sülthúsokhoz, de önmagában is nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 3 db közepes padlizsán (kb1290 g)
  • 500 g görög joghurt
  • 4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint lehet kevesbb is)
  • só, bors ízlés szerint (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
  • citromlé
  • 1 nagy csomag petrezselyem zöld

Elkészítése:

A padlizsánokat megmossuk, megtöröljük, kockára vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tálban megsózzuk, borsozzuk, kis olíva olajjal összekeverjük a padliszánkockákat, mad kér gered összetört fokhagymát is keverünk hozzá. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és fűszeres padlizsánkockákat rászórjuk és egyneletes eloszlatjuk. A sütőbe tesszük és 25-30 percig sütjük (alsó-felső sütés). Közben a joghurtot összekeverjük a maradék összetört fokhagymával és egy kevés citromlével, és egy fél csomag apróra vágott petrezselyemzölddel. Amikor a padlizsán megsült és kihültbelekeverjük a fűszeres joghurtba, a végén megszórjuk a maradék apróra vágott petrezselyemmel. Akkor a legjobb ha legelább néhány órát pihen a hűtőben.

Az egész adag ch tartalma: 76,8 g