Puffancs, avagy hamburger zsemle

Kelesztés nélkül, a formázást követően azonnal süthető hamburger buci. Összesen 40 perc alatt készen van :)

Ez egy hamburger buci, amit én nem csak hamburgerhez szeretek enni, hanem szendvicsnek is. Gyorsan elkészül nem igényel külön kelesztést.

Hozzávalók:

  • 2ek gyümölcscukor
  • 3 tk só
  • 8 ek olaj 
  • 2 tojás (plusz 1 tojássárgája majd a kenéshez) 
  • 500 g laktózmentes joghurt (meg egy pici a a tojásba a kenéshez) 
  • 200 g Mester házi kenyérliszt
  • 400g Nutri free mix per pane
  • 2 csomag  száraz élesztő
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • szezámmag

A joghurtot meglangyosítottam. Az összetevőket egy tálba tettem, majd  Kb. 6-8 perc alatt készre dagasztottam. 6 részre osztottam a tésztát Olajos kézzel gombócokat formáztam. Elég ragacsos a tészta, de nem kell megijedni olajos kézzel remekül formázható.Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, majd a joghurttal felvert tojással megkentem és megszórtam a szezámmaggal. 190 fokra előmelegített sütőbe tettem, 10 perc sütés után megkentem, majd időnként 1-2 perce rákapcsoltam a légkeverést és még 20 percig sütöttem.

 

Ebben sajnos elég sok a szénhidrát van 1 db-ban 92 g, épp ezért egyszerre ebből én sem eszem meg csak egy felet, de mivel óriási egy buci jól lehet lakni vele.