Almás-mandulás szénhidrát csökkentett rétes

Igazi rétes élmény! Nagyon finom, csökkentett szénhidrát tartalmú, cukor, glutén tejmentes paleo.

 

Hát már nagyon vágytam egy rétesre, de rizslapból nekem nem az igazi és tele van szénhidráttal. Kipróbáltam Szafi féle lisztből és ISTENI :)

 

Tészta Hozzávalók:

Elkészítés:

Kézi habverővel keverjük ki a vizet, tojást, folyékony kókuszolajat, sót, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyors mozdulatokkal keverjük ki, 15 percet pihentessük. 30×20 tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd vékonyan megkentem kókuszolajjal, beletöltöttem a fele tésztát, 200 fokra előmelegített sütőben légkeverésen 12 percig sütöttem. Amikor elkezd barnulni a tészta akkor jó. Majd ismételjük meg ezt még egyszer a másik lappal is. Lehúztam róla a sütőpapírt, majd ezután jön a töltés.

Töltelék hozzávalói:

 Az almákára szórtam az édesítőt , avaníliát a fahájat és a szegfűszeget. A réteslapot megszórtam 1 evőkanál mandula panírral, majd a töltelék felét rátettem és megint megszórtam 1 evőkanál mandula panírral. A rövidebb felénél tekertem fel. Megismételtem a másik réteslappal is. Majd tepsibe tettem és megspricceltem kókuszolajjal. 180 fokos előmelegített sütőben 15 percig sütöttem, majd 5 percre rákapcsoltam a légkeverést és kivettem a sütőből. Ha maradna nem szabad maximum szalvétával letakarni, hogy ropogós maradjon. De nem fog maradni :)

Ebből a mennyiségből 2 rúd lett, 6-6 szelet. 1 szelet szénhidrát tartalma: 11,8 gramm

Eredeti recept