Cantuccini (mandulás kétszersült keksz) szénhidrátszegényen

Nagyon finom laktóz, glutén és cukormentes, IR barát, mandulás keksz. Kiváló kávé vagy tea mellé.

Nálam ez valami becsípődés lehet nagyon szeretm az olasz ételeket.
Aki kóstolta, azt mondja jobb, mint az eredeti, mert annyira nem kemény. Nagyon finom kávéhoz teához :)

Hozzávalók:

 

 A lisztet, a sütőport, a tojásokat keverőtálba tesszük, hozzáadunk a tojásokat, a reszelt citromhéjat, az édesítőszert, az amaretto likőrt, az olvasztott vajat. Kézzel jól kidolgozzuk, majd hozzáadjuk a mandulát is. 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.

Három részre osztjuk a tésztát, rudakká formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással lekenjük.

170 fokra melegített sütőben kb 25 percig sütjük, majd kivesszük, és kissé ferdén felszeleteljük. Visszatesszük a tepsibe a szeleteket, úgy hogy egymást nem fedjék és még kb. 15 percig 150 fokon szárítjuk.

30 db lett belőle így 1 db szénhidrát tartalma: 4,35 gramm