Gesztenyés beigli

Glutén, cukor és tejmentes, Nagyon finom, Csökkentett szénhidráttartalma miatt IR diétába is illeszthető. Na ezt a beiglit megszerettem :)

Én nem szeretm a beiglit, de most úgy gondoltam teszek egy próbát. Gesztenyés beigli készült Tanács Attila Mindenmentes főzősulijában.

Tészta hozzávalói:

  • 220 g Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
  • 20 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
  • 1 g  só 
  • 3 db M-es tojás
  • 2 db M-es tojás fehérje
  • 20 g frissen facsart citromlé
  • 30 g  folyékony kókuszolaj 
  • 60 g mandulateje
  • + 8 g Szafi Reform kenyér és péksütemény paleo lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz

Gesztenyés töltelék hozzávalói:

Sütés előtti kenéshez:

  • 1 db tojássárga

Először készítsük el a tölteléket. A tojássárgáját keverjük habosra az édesítőszerrel, majd adjuk hozzá a rumaromát és a gesztenyemasszát.

Tészta elkészítése:

Külön edényben keverjük össze a száraz és a folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük a tésztát 10 percig. Béleljünkk ki egy tepsit sütőpapírral

Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk két egyforma részre.Nyújtsunk mindkét tésztából egy-egy  23×18 cm-es lapot. Egyenletesen terítsük rá a tölteléket úgy, hogy a két szélétől 1,5-1,5 cm, a felső szélén pedig 3 cm- es hely szabadon maradjon. Hajtjuk be a szabadon hagyott tésztarészeket, majd tekerjük fel. Tegyük a tepsibe a beigliket. Majd villával szurkáljuk meg.

 

Sütés:

Előmelegített 180 fokos sütőben (alsó-felső programon) 45 perc.

 

Egy rúd beigli szénhidráttartalma: 104,52 gramm

Eredeti recept