Kenyér Nutri free mix per pane és Farina lp low protein és teff lisztekből

Nutri és Farmo lp low protein és teff lisztettl készült finom kenyér.

Gyakorlatilag a ciabatta receptje, csak került bele Farina lp low protein liszt. Nagyon finom kenyér lett.

Hozzávalók:

  • 500 ml langyos víz
  • 1 csomag szárított gluténmentes élesztő
  • 1 teáskanál gyümölcscukor
  • 200 g Nutri free mix per pane (itt besz5rezhető: glutenstopshop)
  • 150 g Farmo Lp Low Protein liszt
  • 65 g Nativa Farina di teff liszt
  • 1 evőkanál útifű maghéj
  • 1 púpos teáskanál só
  • 2 evőkanál  extra szűz olíva olaj
  • 1 teáskanál fokhagymasó

Az útifű maghéjat 100 ml vízbe áztatom, hogy kocsonyás állagú legyen. 100 ml vízben az 1 teáskanál gyümölcscukorral felfuttatom az élesztőt. Közben kimértem a szárazanyagokat. Belekevertem a fűszereket és fokhagymanyomón átnyomtam a fokhagymát, majd ezeket is a liszthez adtam. Amikor az élesztő feljött és kocsonyás az útifű maghéj azokat is a liszthez adom. Majd 200 ml langyos vízzel elkezdem dagasztani. Közben folyamatosan adagolom bele a 2 evőkanál olajat amivel dagasztom tovább. 

 

 

Konyharuhába csomagolva 1 órát hagytam kelni. Közben elkezdtem a sütőt bemelegíteni 150 fokra. Szépen megkelt, nagyon jó állagú volt a tészta, szuperül lehetett vele dolgozni.

Kenyeret formáztam belőle, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és hagytam kb fél órát kelni, amíg a sütő 250 fokra bemelegedett. Akkor lekentem olajjal és bedugtam a sütőbe 50-55 perc alatt készre sütöttem.

Az egész kenyér szénhidrát tartalma:352,9