Kókuszhabos, diós, fahéjas csiga szénhidrátszegényen, tej, glutén és cukormentesen

A tojáson kívül mindentől mentes, finom puha csigák. Nagyon finom, hamar elkészül és az IR diétába is illeszthető, csökkentett ch tartalma miatt.
 

 

Hozzávalók (32 db-hoz):

Töltelék a fahéjas diós csigákhoz:

Töltelék kókuszhabos csigához:

Az összetevőket csomómentesre keverjük ki kanállal, majd dagasszuk át, 10 percet hagyjuk pihenni. a tésztát. A tojásfehérjét az édesítőszerrel gőz fölött verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a kókuszreszeléket, úgy hogy a hab ne törjön össze. Vegyük két felé a tésztát. Ha nagyon ragacsos lenne a tészta, akkor olajos kézzel gyúrjuk át. Ezután nyújtsuk ki lisztezett felületen, majd töltsük. A rövidebb oldalánál tekerjük fel, és vágjuk mindkét rudat Addig készítsük el a töltelékeket. 16 db-ra. 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses funkción süssük, 20-25 percet.

Forrón, vagy melegen TILOS felvágni/fogyasztani, rácson hagyjuk kihűlni és csak hidegen fogyasszuk!

Egy db kókuszhabos csiga ch tartalma: 8,96 gramm

Egy db diós-fahéjas csiga ch tartalma: 9,0 gramm

Nagyon finom :)