Hozzávalók (32 db-hoz):
Töltelék a fahéjas diós csigákhoz:
-
60 g darált dió
-
20 g őrölt fahéj
-
90 g kókuszjoghurt
-
Töltelék kókuszhabos csigához:
Az összetevőket csomómentesre keverjük ki kanállal, majd dagasszuk át, 10 percet hagyjuk pihenni. a tésztát. A tojásfehérjét az édesítőszerrel gőz fölött verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a kókuszreszeléket, úgy hogy a hab ne törjön össze. Vegyük két felé a tésztát. Ha nagyon ragacsos lenne a tészta, akkor olajos kézzel gyúrjuk át. Ezután nyújtsuk ki lisztezett felületen, majd töltsük. A rövidebb oldalánál tekerjük fel, és vágjuk mindkét rudat Addig készítsük el a töltelékeket. 16 db-ra. 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses funkción süssük, 20-25 percet.
Forrón, vagy melegen TILOS felvágni/fogyasztani, rácson hagyjuk kihűlni és csak hidegen fogyasszuk!
Egy db kókuszhabos csiga ch tartalma: 8,96 gramm
Egy db diós-fahéjas csiga ch tartalma: 9,0 gramm
Nagyon finom :)