Kovászos uborka gluténmentesen

Isteni kovászos uborka glutén nélkül. Ropogós, nagyon finom, nem lehet abbahagyni.

Amúgy is nagyon szeretem a savanyúságokat, most, hogy várandós vagyok még jobban :) Kovászos uborkát tavalyig nem is ettem, amikor először kipróbáltam krumplival és azonnal megszerettem :)

Hozzávalók (5 L-es üveghez)

  • 2 kg kovászolni való uborka (nálam közepes méretűek, nem szeretem a nagyokat)
  • 3 közepes burgonya (új)
  • 3 nagy csomag kapor
  • 2 l meleg víz
  • 2 evőkanál só (literenként 1 evőkanál)

Az uborkákat és a kaprot alaposan megmossuk, majd bevágdossuk négy helyen hosszanti irányban, hogy az alját és a tetejét nem vágjuk el. A krumplikat megpucoljuk, megmossuk és karikákra vágjuk. A meleg vízben feloldjuk a sót. Az üvegaljára tesszük a krumplik egy harmadát illetve, állítva elkezdjük beletenni az üvegbe az uborkákat majd a tetejére a kaprot,majd megint krumpli, megint uborka, majd kapor és a tetejére krumpli, majd ráöntjük a sós vizet. Lefedjük és érésig (nálam 2 nap volt, a lényeg napos helyen érleljük). Én hidegen szeretem így egy éjszakára hűtőbe teszem.

Az egész adag szénhidrát tartalma: 115 gramm. Nálam 20 db uborka volt így 1 db uborka ch tartalma: 5,75 gramm