Sajt fánk avagy puffancs

Gyorsan elkészíthető, sós égetett tészta, telis-tele sajttal. Nagyon finom, érdemes megsütni.

 

Sokféle sajt puffancsot más néven sajtfánk receptet próbáltam már ki. most Betti receptjét próbáltam ki, kicsit egy-két dolgon variáltam.

Hozzávalók:

  • 2,5 dl  laktózmentes tej
  • 5 gramm só
  • 3 egész M-es tojás
  • 180 gramm Nutri free mix per pane kenyérliszt  (itt beszerezhető: glutenstopshop)
  • 80 gramm laktózmentes vaj
  • 100 gramm laktózmentes füstölt sajt
  • 100 gramm parmezán sajt

A tejet a sóval felforraltam, majd hozzáadtam a vajat, miután elolvadt takarékra vettem a gázt, majd folyamatos kevergetés mellett, hozzáadtam a lisztet, addig kell a tűzön hagyni, amíg elválik a tészta az edény falától. Majd utána egyesével jól elkevertem benne a tojásokat. Mikor már hűlt egy kicsit belekevertem a reszelt sajtokat. Közben előmelegítettem a sütőt 200 fokra. A tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd a tésztát habzsákba töltöttem és kb. másfél diónyi nagyságú halmokat nyomtam belőle. 10 percig aló-felső fokozaton 200 fokon, majd 180 fokon újabb 10 percet sütöttem. Nekem miközben hűlt sajnos picit összeesett, de nagyon, nagyon finom volt.

Nekem 30 db lett belőle, így 1 db szénhidrát tartalma: 5,21 gramm