Tápióka puding karamellizált erdei gyümölccsel

Kókusz virágcukorral és eritrittel készült finom, gyümölcsös desszert, ami gyorsan elkészült, nálam laktózmentesen.

Tápióka puding hozzávalói:

  • 100 g tápiókagyöngy
  • 0,6l tej (nálam laktózmentes)
  • eritrit ízlés szerint
  • 1 vanília rúd kikapart belseje

A tápinkagyöngyöt fél órára beáztatjuk annyi vízbe, hogy 1 cm-re ellepje. Amikor megdagadt, ráöntjük a tejet. Az édesítőszerrel és a vaníliarúd kikapart belsejével addig főzzük, míg elkezd sűrűsödni.

Gyümölcsöntet hozzávalói:

  • 200 g vegyes erdei gyümölcs
  • 2 teáskanál zselatin
  • 1 evőkanál kókuszvirágcukor
  • 1 evőkanál eritrit
  • mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint

A kókuszvirág cukrot karamellízaljuk, majd rátesszük, a gyümölcsöt és és kb 1dl vízzel felengedjük, belekeverjük, az eritritet és az zselatint felfőzzük.

Az egész mennyiségben 162 gramm szénhidrát van.