Bababarát gesztenyetorta

Bababarát gesztenyetorta gluténmentesen.

 

A kisfiam családi szülinapjára sütöttem ezt a tortát, mely pont a babó miatt készült cukorral, mivel 2 éves koráig kerülendő az édesítőszer.

Hozzávalók a tésztához (4 db torta laphoz) :

  • 8 db tojás
  • 20 dkg barna cukor
  • 26,5 dkg Nutri free mix per pane liszt
  • 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

  • 500 g natúr 100% gesztenyemassza
  • 500 g mascarpone
  • 5 dl habtejszín
  • 1 vanília rúd kikapart belseje
  • rum aroma ízlés szerint
  • 20 dkg barna cukor

Díszítéshez:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra verjük, majd belekeverjük a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan az előző masszához keverjük. Ha kész 4 db, 20-22 cm átmérőjű lapot sütünk belőle, melyeket egyenként kb. 10 percig sütünk előmelegített, 200°C-os sütőben.

Egy tálba tesszük a gesztenyemasszát, a mascarponét, a tejszínt a cukrot a vaníliát a rumarát és habosra verjük. Majd lehűtjük, amíg a piskóták teljesen kihűlnek.

Ezután megtöltjük a tortát. Egy lekapcsolható tortaforma oldalát használom. Egy réteg piskóta egy réteg krém, ez így megy az utolsó  piskótáig. Akkor levesszük a formát, annyi krém van az oldalán, amit már csak elsimítani korrigálni kell. Jöhet a díszítés.

Most dolgoztam először fondanttal és nem utoljára. Elsőre picit nehéznek tűnt, de majd sokat gyakorolok. Nagyon sokat nem akartam tenni a tortára hiszen még is csak babának készült, így nem akartam, hogy tiszta cukorbevonat legyen.

 

Az egész torta szénhidráttartalma: 866,25 g (20 szeletre vágva 1 szelet ch-ja: 43,31 g)