Karfiolrizzsel rakott káposzta

Egy nagyon finom főétel, melynek a szénhidrát forrása zöldség. Laktató, diétás.

 

Hozzávalók:

  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 1kg karfiol
  • 0,5 kg darált hús
  • 1 fej lila hagyma
  • baconszalonna ízlés szerint
  • tejföl ízlés szerint (nálam laktózmentes 500 g) 
  • só, bors, római kömény

A karfiolt húsdarálón (vagy aprítógépben) ledarálom, majd kókuszzsíron megpirítom, majd lobogó sós vízben blansírozom, leszűröm és félreteszem. A hagymát apró kockára vágom és a csíkokra vágott baconszalonnával pirítom, amikor üveges a hagyma tovább pirítom a darált hússal, amit fűszerezünk, sóval, borssal és római köménnyel.
A savanyú káposztát kókuszzsíron megpirítjuk, majd a felét a tepsi aljára tesszük.a karfiolt összekeverjük a darált hússal és a tepsibe tesszük végül a maradék káposztát a tetejére tesszük. Tejfölt teszünk a tetejére és betesszük a sütőbe. 200 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Az egész mennyiség szénhidráttartalma: 137,9 gramm