Citrom fagyi glutén és cukor nélkül, ch szegényen

Egy nagyon finom, hűsítő, citromos finomság, amely alig tartalmaz szénhidrátot. Glutén és cukormentes, IR diétába is illeszthető.

Nagyom szeretem a citrom fagyit. Savanykás, hűsítő, üdítő. Mindenképp érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 5 evőkanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
  • 4 nagy  citromból nyert bio citromlé
  • 4  nagy citromból nyert bio citromhéj
  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 mokkáskanál vanília kivonat

 

Felütjük a 3 tojást, alaposan elkeverjük az édesítőszerrel és hozzáadjuk a citromok kifacsart levét és lereszelt héját is. Gőz fölé tesszük, és addig kavargatjuk, amíg besűrűsödik. (Kb. 15 perc, vagy több, mindenképp lassú tűzön csináljuk, nehogy kicsapódjon a tojás.) Ha elérte a pudingállagot, akkor félretesszük hűlni. A mascarponét felverjük a tejszínnel és hozzáadjuk az előzőleg megfőzött citrom pudingot. Ízlés szerint formákba tesszük ( jégkrém, őzgerinc, stb.)

Nekem 10 db jégkrém lett belőle, így 1 db ch tartalma: 3,51 gramm