Cukor és gluténmentes citromtorta sütés nélkül :)

Citrom imádok figyelem! Kiváló desszert annak akinek nincs ideje sütni, mégis szeretne egy tortát készíteni a családnak vagy a vendégeknek cukor és gluténmentesen.

Cukor és gluténmentes citromtorta sütés nélkül :) Ez a desszert gyorsan és sütés nélkül készíthető el, így nem csak egy hétvégi desszertnek kiváló.

Tészta:

  • 400 g cukor és gluténmentes keksz morzsára aprítva
  • Annyi olvasztott vaj, amennyit felvesz, hogy formázható masszát kapjunk. Egy lekapcsolhatós tortaformába kell a masszát belenyomkodni, úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön a masszából (nálam 18 cm -es volt a forma)

A krém: 

  • 500g natúr sajtkrém, vagy natúr vajkrém, vagy mascarpone (light)
  • 500 ml habtejszín
  • 2 biocitrom reszelt héja és leve
  • 4 evőkanál eritrit ( aki savanyúbban vagy édesebben szereti lehet, több vagy kevesebb)
  • ízlés szerint gyömbér reszelve

A habtejszínt felverem és a többi hozzávalót ebbe keverem bele, sűrű krém lesz. A tésztára simítom és 2-3 órára hűtőbe teszem.
Díszítés ízlés szerint 

A teljes torta szénhidráttartalma: 336 g.