Csíkos fahéjas kalács cukor és gluténmentesen, szénhidrát szegényen

Hát ez valami isteni :) Ir diétába is illeszthető, szénhidrátszegény, fahéjas finomság.

Fehér tészta hozzá valói :

  • 120 g Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék (+ 5 g a gyúráshoz) (itt beszerezheto: glutenstopshop.hu)
  • 1  evőkanál Szafi reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
  • 0, 5 g  só 
  • 10 g bio citromhéj
  • 10 g bio narancshéj
  • 1 db M-es tojás
  • 2 db M-es tojásfehérje
  • 20 g laktózmentes tejföl
  • 15 g folyékony kókuszolaj 
  • 2 g vanília aroma 
  • 35 g víz
  • 15 g frissen facsart citromlé

Fahéjas tészta hozzávalói:

  • 110 g Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék (+ 5 g a gyúráshoz) (itt beszerezheto: glutenstopshop.hu)
  • 10 g fahéj
  • 1  evőkanál Szafi reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
  • 0,5 g  só 
  • 1 db M-es tojás
  • 2 db M-es tojásfehérje
  • 20 g laktózmentes tejföl
  • 15 g  folyékony kókuszolaj 
  • 35 g víz
  • 15 g frissen facsart citromlé

A tésztalap valamint a sütés előtt kenéshez :

  • a tojások sárgája 20 g tejföllel elkeverve
Mérjük ki és keverjük el külön edénybe a folyékony és a száraz (ebbe keverjük a citrom és narancshéjat) hozzávalókat. Miután összeöntöttük, gyúrjuk össze. Pihentessük a tésztákat 10 percig. Az egyik tészta tovább fog állni, mert a másiknak is kell 10 perc (nekem kb 30 percet álltak a tészták). Sütőpapírral kibélelünk egy tepsik. A tojássárgákat elkeverjük a tejföllel.
A pihentetés után, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztákat és nyújtsunk mindkettőből egy 24×18 cm-es lapot. Kenjük le a fehér tésztát a tojásos keverékkel, majd tegyük rá a fahéjasat.
Nyújtsuk így együtt 30 cm-esre, majd kenjük le a tojásos keverékkel.

Végül nem túl szorosan a keskenyebbik oldalától kezdve, tekerjük fel, mint a bejglit.

Rakjuk a tepsibe és kenjük le a tojással, majd pihentessük addig, míg bemelegszik a sütő.

Majd megint kenjük le a tojásos keverékkel. Előmelegített 200 fokos sütőben (alsó-felső programon) 55 perc. Rácson hagyjuk kihűlni.

 Szénhidrát tartalma az egész kalácsnak: 112,76 gramm

Eredeti recept