Citrom krémes-mandulás-kakaós piskótás tejszelet kevés szénhidráttal, cukor és gluténmentesen

Gyors, finom és szénhidrátszegény, citromos desszert. Nem tartalmaz lisztet és cukrot, IR diétába illeszthető.

 

Tésztához:

Krémhez:

  • 400 ml habtejszín
  • 500 g  sajtkrém (light)
  • 3 evőkanál Szafi reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
  • vanília aroma ízlés szerint
  • 1 bio citrom reszelt héja és leve

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót és a darált mandulát majd óvatosan a tojások kemény habbá vert fehérjét is. 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük kb 25 percig, Vigyázzunk,nehogy meg égjen, majd hűlés után kettévágjuk. Nem vízszintesen,hanem középen ketté és egymásra lesz téve a két lap.

Amíg hűl a tészta a habtejszínt, a sajtkrémmel és az édesítőszerrel és  a vanília aromával, a citrom reszelt héjával és levével keményre verjük. Érdemes habtejszínt előtte 15-20 perce a mélyhűtőbe tenni, így jobban felverhető. Az egyik lapra rákenjük a krémet, majd a másikkal befedjük. Egy-két órára hűtőben pihentetjük. Aki szeretné, por eritrittel meghintheti.

Az egész szénhidráttatalma: 33,2 gramm nyolc felé vágtam így 1 szelet ch-ja: 4,15 gramm