Fahájas-mandulás-kesudiós csiga szénhidrátszegényen

Egy nagyon finom fahájas-magvas csiga, ami lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz. Sem glutént, sem cukrot, sem tojást és még tejet sem tartalmaz, mégis mennyei :) IR diétába illeszthető.

Hozzávalók (16 db-hoz):

Töltelék :

  • 30 g darált kesudió
  • 30 g darált mandula
  • 20 g őrölt fahéj 
  • 90 g kókuszjoghurt
  • 1 evőkanál  Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)

Az összetevőket csomómentesre keverjük ki kanállal, majd dagasszuk át, 10 percet hagyjuk pihenni. a tésztát.Ha nagyon ragacsos lenne a masszánk, akkor olajos kézzel gyúrjuk át. Ezután a tésztát  nyújtsuk ki lisztezett felületen, majd töltsük. A rövidebb oldalánál tekerjük fel, és vágjuk 16 db-ra. 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses funkción süssük, 20-25 percet.

Forrón, vagy melegen TILOS felvágni/fogyasztani, rácson hagyjuk kihűlni és csak hidegen fogyasszuk!
 
Nagyon finom :)
Egy csiga szénhidrát tartalma: 9,56 gramm