Zsömlék teff lisztkeverékből magokkal

Nagyon finom kívül ropogós belül pihe puha teff lisztkeverékből készült magos zsömle. A tészta nyersen és készre sütve olyan, mintha búzás lenne. Erősen ajánlott a kipróbálása .

Voltam olyan szerencsés, hogy kipróbálhattam a Nativa teff lisztkeverékét. Szuper zsömiket sütöttem belőle. A dobozon lévő receptet variáltam át.

Hozzávalók: 

  • 250 g Nativa Mix per pane
  • 1 csomag porélesztő
  • 100 ml laktózmentes tej
  • 90 ml langyos víz
  • 1 kávéskanál só
  • 1 teáskanál fruktóz
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 marék tökmag
  • 1 marék napraforgómag

Meglangyosítottam a tejet, beletettem a fruktózt és a porélesztőt, majd hagytam felfutni. Addig kimértem a többi hozzávalót. Mikor felfutott az élesztő a sóval és magokkal elkevert liszthez öntöttem, majd a langyos vízzel elkezdtem dagasztani, végül hozzáadtam az olajat. Szoba hőmérsékleten betakargatva 50 percet hagytam kelni.

Egy óra múlva a duplájára kelt a tészta. 

Négy részre osztottam a tésztát olajos kézzel zsömléket formáztam belőle. nagyon jó volt dolgozni a tésztával, könnyű volt és levegős, pont olyan, mintha búzás lenne. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütöttem. Mikor kivettem a sütőből, megkentem vízzel és rácson hagytam kihűlni. Isteni finom lett kívül ropogós belül puha.

Egy zsömle szénhidráttartalma: 52 gramm