Túrós batyu glutén, cukormentesen, szénhidrátszegényen

Nagyon finom cukor és gluténmentes túrós batyu, ami beilleszthető IR diétába. Ezt ki kell próbálni :)

Hozzávalók (4 db-hoz):

Tészta hozzávalói:

Töltelék hozzávalói:

  • 250 g zsírszegény tehéntúró
  • 3 dkg tefjföl
  • 1 tojás sárgája
  • vanília aroma ízlés szerint
  • 2 teáskanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
  • Fél biocitrom leve és héja reszelve
Az összetevőket csomómentesre keverjük, majd dagasszuk át. Ha nagyon ragacsos lenne a masszánk, akkor  olajos kézzel gyúrjuk át.
Amíg elkészül a túrókrém, addig pihentessük a tésztát. A túrókrémhez késesaprítóba teszek mindent és azzal keverem össze.
Ezután a tésztát két szilikonos zsírpapír közt, vagy szilikonos nyújtófával nyújtsuk ki, majd töltsük, a túrókrémmel ( ha nincs szilikonos sütőpapírunk, akkor olajozzunk meg sima sütőpapírt és úgy is szuperül, működik majd ). 175-180 fokra előmelegített sütőben légkeverésen süssük 25-28 percet.
Rácson hagyjuk kihűlni. Meleg nem szabad felvágni, megennni, ezért legyünk türelmesek, amíg kihűl.
Egy darab szénhidrát tartalma: 20,72 gramm