Zserbó glutén, laktóz, cukormentesen, szénhidrátszegényen

Isteni zserbó, cukor, laktóz, gluténmentesen és szénhidrát szegényen. Házi barack és ribizli lekvárral. IR diétába is illeszthető.

Az eddigi legjobb zserbóm.  Házi ribizli és baracklekvárral.

Tészta hozzávalói :

  • 200 g Szafi Reform gluténmentes csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék  (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
  • 200 g Szafi Reform Nyújtható édes kelt tészta helyettesítő liszt (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
  • 3 evőkanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
  • 2 g  só 
  • 1 mokkáskanál vanília kinonat
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
  • 120 g folyékony libazsír
  • 50 g laktózmentes főzőtejszín
  • 6 db M-es tojás
  • 60 g frissen facsart citromlé
  • +20 g Szafi Reform gluténmentes csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz

Tészta elkészítése:

Külön edénybe mérjük ki és keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat. Ezután öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük 15 percet.

 

Töltelék:

  • 15 dkg darát dió
  • 10 dkg cukormentes baracklekvár
  • 5 dkg cukormentes ribizli lekvár

Összeállítás:

4 db egyforma részre osztottam a tésztát. 32x22cm tepsi méretre nyújtottam. Egy tepsire sütőpapírt tettem majd vékony téglalapokra nyújtottam a 4 tésztagombócot. Az elsőt a tepsire tettem, majd a lapot megkentem baracklekvárral és megszórtam darát dióval. Minden rétegnél ezt ismételtem, csak a középső rétegbe ribizli lekvár került.

Sütés:

Megszurkáljuk a tésztát villával, majd 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. A csokimázzal csak akkor vonjuk be a tetejét, ha már teljesen kihűlt.

Csokimáz recept és elkészítés:

A vízzel keverjük simára az édesítőszert és a kakaóport, majd melegítsük fel forrásig, lassú tűzön. A tűzről levéve keverjük el benne a vajat. Majd ha elolvadt oszlassuk el a zserbó tetején. Tegyük hideg helyre, amíg megszilárdul a csoki.

Az egész szénhidrát tartalma: 261,35 g